Artikelen kopen? Kom langs in onze winkel!

Direct gelegen aan de Ireen Wüst ijsbaan!

Professionele kennis door jarenlange ervaring!

Over Ruud


Ruud Aerts

Marathonschaatser en natuurijsspecialist

Eigenlijk vanaf de dag dat ik geboren werd staat mijn leven in het teken van sport. Met een zeer fanatieke vader en een sportieve moeder werd alle tijd besteed aan sporten. Toen ik 3 jaar oud was heb ik mezelf leren schaatsen op een opgespoten ijsbaantje achter ons huis. En vanaf toen achter mijn oudere broer en zus aan. Waar mogelijk het natuurijs op en de eerste wedstrijdjes in het Kleine Banen Toernooi. In de loop der jaren liet ik mijn andere sporten zoals voetbal en tennis vallen en kwam de focus op schaatsen en wielrennen te liggen.

Meer dan een hobby

Vanaf het schaatsseizoen 2000-2001 tot en met 2014-2015 ben ik als marathonschaatser actief geweest bij de A-rijders. In 2004 besloot ik mijn maatschappelijke carrière op een laag pitje te zetten, om mijn echte passie te volgen, namelijk sporten. Vanaf dat moment ben ik volledig voor de sport gegaan, met het ultieme doel, het winnen van de Elfstedentocht. Helaas is die niet verreden. Met het winnen van o.a. de Alternatieve Elfstedentocht in Zweden en de natuurijsklassieker Veluwemeertocht mag ik terugkijken op een geslaagde schaatscarrière.

IJsclub Tilburg

In het seizoen 2014-2015 heb ik mijn trainersdiploma bij de KNSB behaald. Momenteel ben ik trainer bij IJsclub Tilburg. Ik merk dat ik het leuk blijf vinden om met sport bezig te zijn. Ik geniet ervan wanneer mensen die ik help zichtbare vooruitgang boeken. De voldoening komt als ik de sportbeleving zie groeien gedurende de samenwerking en uiteraard is de voldoening het grootst als de sportieve doelen gehaald worden.

Schaatswinkel

Al tijdens mijn actieve topsportcarrière ben ik me meer en meer gaan interesseren in de ontwikkelingen en mogelijkheden van het juiste schaatsmateriaal. Voor eenieder die ons pap kent, snapt dat dit ook met de paplepel is ingegoten. Dus ben ik in september 2014 begonnen met de verkoop van schaats- en skatemateriaal. De huidige winkel heeft een breed assortiment van noren en klapschaatsen voor professionals tot aan de eerste kinderschaatsen voor beginners. Ook voor skates, kleding en accessoires kunt u bij Ruud Aerts sport terecht!

Privélessen en trainingschema’s

Tijdens mijn actieve sportcarrière ben ik gestart met het begeleiden van sporters. Het inzetten van mijn kennis en ervaring heeft sindsdien mooie resultaten opgeleverd, zowel voor de sporter als voor mij. In 2014 heb ik tevens de KNSB trainersopleiding succesvol afgerond. Bent u recreant of juist wedstrijdrijder en wilt u ook uw schaatstechniek of sportresultaten verbeteren? Ik kijk er naar uit u te begeleiden. Neem contact met mij op om uw wensen te bespreken!

Prestaties

Gedurende mijn schaatscarrière heb ik aan vele wedstrijden en tochten meegedaan. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan en blijf ik in de toekomst ook doorzetten. Momenteel organiseer ik via Ruud Aerts sport zelf ook verschillende wedstrijden op de Tilburgse ijsbaan.

ONK Weissensee - 100km # 3
World GP3 Borlange # 1
Aart koopmans memorial Weissensee - 80km # 1
ONK Weissensee - 100km # 2
GP5 Alternatieve 11-stedentocht - 200km # 1
Eindklassement internationaal natuurijs # 2
Veluwermeertocht # 1
Unox klassement Nederlands natuurijs # 2